Prerezao mu vrat
0

Uznemirujuće / Pojavio se horor snimak smrti hokejaša: Da li ga je rival namjerno udario?

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nezapamćena tragedija potresla je svijet sporta nakon što je hokejaš Adam Johnson preminuo zbog povrede zadobijene tokom utakmice u Engleskoj, a sada se pojavio i snimak na kojem se vidi kako mu je rival klizaljkom prerezao vrat.

Adam Johnson (29) izgubio je život na najbrutalniji mogući način dok je igrao za svoje Nottingham Pantherse protiv Sheffield Steelersa u Elitnoj hokejaškoj ligi Engleske.

Policija južnog Yorkshirea saopćila je da je u utorak uhapšen osumnjičeni za ubistvo iz nehata jer je utvrđeno da je Johnson preminuo od posljedica smrtonosne povrede vrata. Ispostavilo se da je riječ o hokejašu Mattu Petgraveu, koji je zadržan u pritvoru.

Ipak, snimak koji se pojavio baca sjenu na cijeli slučaj i mnogi su istakli sumnju da ne djeluje baš da je sve bilo slučajno i da je Petgraveu namjereno podigao nogu.

Zastrašujućim scenama je prisustvovalo 8.000 gledalaca u dvorani, a 29-godišnji hokejaš je prevezen u bolnicu gdje je odmah proglašen mrtvim. Utakmica u Sheffieldu nikada nije nastavljena.

Pošto je dvorana bila ispunjena, a meč bio u direktnom TV prijenosu, igrači obje ekipe odmah su formirali obruč oko Johnsona kako niko ne bi svjedočio zastrašujućim scenama. Dvorana je odmah ispražnjena, ali nakon svega pojavio se užasan snimak koji je zgrozio sve.