Pogledajte raspored i lokacije svih takmičenja na EYOF-u

Piše: N. K./Klix.ba
4.2.2019. u 12:48
841
23
Pogledajte raspored i lokacije svih takmičenja na EYOF-u
841
Pogledajte raspored i lokacije svih takmičenja na EYOF-u Foto: EYOF
Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) održat će se od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a svečana ceremonija otvaranja na rasporedu je u nedjelju na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase od 19:00 sati.
Na festivalu će učestvovati više od 1.700 mladih takmičarki i takmičara iz 46 evropskih država, a njihov zvanični dolazak planiran je za petak.

Najatraktivnija takmičenja bit će u alpskom skijanju, koja će se, osim paralelnih utrka, održati na Jahorini. Prvo će se voziti veleslalom 11. i 12. februara, a potom 13. i 14. februara slalom. Mješovito paralelno takmičenje će se održati 15. februara na Bjelašnici.

Na Bjelašnici snowboard, nordijsko trčanje na IgmanuBiatlon takmičenja će se održati na Dvorištu, a 12. februara na programu je sprint za dječake i djevojčice. Dan kasnije bit će održano pojedinačno takmičenje, a 15. februara nas očekuje mješovita štafeta.

Takmičenja u nordijskom trčanju počinju 11. februara interval utrkama klasičnim stilom, a dan kasnije vozi se slobodnim stilom. Sprint klasičnom tehnikom vozi se 14. februara, a sve zaključuje mješovita štafeta 15. februara. Sva takmičenja održat će se na Igmanu.

Na Bjelašnici će se takmičiti i u snowboardu. Finale slopestylea je 12. februara, a Big Aira dva dana kasnije.

Finale hokeja 14. februaraZetra će ugostiti hokejaše na ledu, a turnir otvaraju Finska i Slovačka 11. februara. Kasnije istog dana se sastaju Češka i Rusija. Slovačka i Bjelorusija te Rusija i Švicarska odmjerit će snage 12. februara, a dan kasnije Bjelorusija i Finska te Švicarska i Češka. Finale je na rasporedu 14. februara.

Takmičenja u brzom klizanju održat će se u Skenderiji. Trka na 1.500 metara je na rasporedu 11. februara, a dan kasnije bit će održano takmičenje na 500 metara. Finale mješovite štafete 3.000 metara je na rasporedu 15. februara, a ranije istog dana bit će održane i utrke na 1.000 metara.

Takmičenja u brzom klizanju su na rasporedu 13. i 14. februara u Skenederiji, a turnir u karlingu počinje 11. februara i završava finalnim susretom 15. februara. Takmičenja u karlingu održat će se u dvorani Peki.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: