Slijedi li mu nagrada?
1

Pogledajte majstoriju koja će konkurisati za gol godine, lopta nije dotakla teren

D. P.
Lopta tokom cijele akcije nije dodirnula tlo (Foto: Screenshot)
Lopta tokom cijele akcije nije dodirnula tlo (Foto: Screenshot)
Napadač iz Obale Slonovače Gnohere Krizo jedan je od glavnih kandidata za autora gola godine nakon što je postigao spektakularan pogodak.

Krizo je postigao potpuno nevjerovatan pogodak u drugom rangu indijskog nogometa i činjenica da je pogodak postignut u tako niskom rangu svjetskog nogometa, a da je obišao svijet, govori o kakvoj se majstoriji radi.

Nogometaš Real Kashmira je postigao gol protiv Churchill Brothersa, a zanimljivost ovog pogotka je da lopta nije dotaknula teren tokom cijele akcije, otkako je golman ispucao u igru.

Golman je izveo gol-aut, a onda je nekoliko nogometaša obje ekipe odigralo glavom, prije nego što je pala Krizu na koljeno. Napadač iz Obale Slonovače tada je prikazao sjajnu vještinu, žonglirao dvaput, a onda iz okreta postigao nevjerovatan volej s više od 35 metara udaljenosti.

Nema dileme da će ovaj gol ući u konkurenciju za Puškašovu nagradu koja se tradicionalno dodjeljuje za najljepši gol godine.

Krizo nam je pokazao da posjeduje sjajnu vještinu i razoran šut, bez obzira što nije napravio bogatu karijeru. U Evropi se samo okušao u dresu bjeloruskog Slutska i moldavskog Saxana. Od 2018. igra u Indiji, promijenio je nekoliko klubova, ali je najduže član Real Kashmira.