{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška atletskim nadama BiH

F
10.12.2007. u 14:30
0
0
Podrška atletskim nadama BiH
0
Podrška atletskim nadama BiH
Fondacija za stipendiranje mladih talentovanih atletičara u Bosni Hercegovini petu godinu zaredom nastavlja aktivnosti na pružanju podrške i pomoći atletskim nadama u našoj zemlji. Predsjednik i osnivač Fondacije Mehmed Sokolović na pres- konferenciji konstatovao je da, stipendisti i pored napretka najčešće ne ostvaruju dugorično zacrtane rezultate, što je u najvećoj mjeri uzrokovano neadekvatnim radom u klubovima.
" U takvoj situaciji i sportske stipendije Fondacije gube svoj smisao i ne rezultiraju željenim efektima. U želji da obezbijedimo bolju sinergiju klubova i Fondacije odlučili smo da stipendije mogu dobiti samo oni atletičari i atletičarke koji, osim ispunjene propisane norme, imaju obezbijeđene sve druge pretpostavke za ostvarenje visokih sportskih rezultata", kazao je Sokolović.

Na konkursu za dodjelu stipendija mogu učestvovati svi klubovi s područja BiH, a u obzir dolaze atletičari i atletičarke uzrasta od 16 do 22 godine, koji su na zvaničnim takmičenjima u ovoj godini ostvarili propisane norme za njihov uzrast. Podnošenje prijava predviđeno je do 17. decembra, a konačnu odluku o stipendistima za 2008. godinu donijet će Upravni odbor Fondacije najkasnije do 25. decembra.

U ovoj godine stipendije po 300 KM i vrhunsku sportsku opremu dobilo je sedam atletičara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: