Red Bull X Fighters
1

FOTO / Počinje uzbudljiva sezona, Levi Sherwood brani naslov

Klix.ba
U petak 8. marta u Mexico Cityju počinje nova sezona Red Bull X Fightersa. Naslov prvaka brani Levi Sherwood (Novi Zeland) koji je u prošloj sezoni osvojio 335 bodova. Podsjetimo, drugo mjesto pripalo je Francuzu Thomasu Pagesu, dok je na poziciji tri završio Dany Torres iz Španije.
Takmičar sa Novog Zelanda imat će veliki izazov da ponovo pukuša dotaći vrh. Inače, Mexico City je prvo od šest nadmetanja koje je planirano da se održi u ovoj godini.

Gledajući retrospektivno, koncept Red Bull X-Fightersa postao je najveći i najgledaniji slobodni motocross na planeti. Najbolji vozači izvode spektakularne trikove u nastojanjima da ostave što bolji dojam na sudije i publiku.

Svako takmičenje održava se na prekrasnim lokacijama svijeta. Cilj je jasan, svi teže da u što ljepšem svjetlu prezentiraju i promovišu ovaj sport. Prvo nadmetanje održano je 2001. godine.

Proteklih godina Nate Adams (SAD), Robbie Maddison (Australija), Andre Villa (Norveška), Dany Torres (Španija), Levi Sherwood (Novi Zeland) i mnogi drugi koji imaju dara za ovaj sport fascinirali su stotine hiljada navijača u nastojanjima da budu najbolji.

Takmičari će u 2013. godine nastojati da poprave lične rezultate i da ostvare što bolji sportski uspjeh.

Istinski vjerujemo da će nam u uzbudljivoj sezoni koja je pred nama pripremiti nove elemente za priču.

Raspored takmičenja u 2013.godini:

  1. mart - Mexico City (Meksiko)
  2. april - Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati)
  3. maj - Glen Helen (SAD) 1 .juni - Osaka (Japan)
  4. juli - Madrid (Španija)
  5. septembar - Pretorija (Južna Afrika)