Holandija
33

Počinje Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu u Rotterdamu

Klix.ba
Sa jednog od prethodnih turnira (Foto:  Svjetski savez dijaspore BiH)
Sa jednog od prethodnih turnira (Foto: Svjetski savez dijaspore BiH)
Ovogodišnje prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine održat će se u Rotterdamu (Holandija) od 19. do 21 maja 2017. godine.

Domaćin ovogodišnjeg 14. po redu Svjetskog prvenstva bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu će po prvi put biti Platforma BiH.

Platforma BiH je krovna organizacija bh. udruženja u Nizozemskoj koja zastupa i brani interes građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Sportska (tradicionalna) manifestacija održat će se u sportskoj dvorani Topsportcentrum Rotterdam.

Svjetskom prvenstvu će prisustvovati i njena eskelencija ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković, gradonačelnik holandskog grada Rotterdam Ahmed Aboutaleb, predstavnica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Aiša Telalović i potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

Pored takmičarskih ekipa prvenstvu će prisustvovati i članovi Glavnog Odbora i NO SSD BiH na čelu sa predsjednikom dijaspore Hasanom Šehovićem koji je ujedno i predsjednik radne grupe za sport koja i organizuje ovo prvenstvo.