sport
83

Počinje nova sezona snooker takmičenja u BiH, prijave u toku

Klix.ba
Prijave za učešće u najvećoj snooker ligi u Istočnoj Evropi pod nazivom Carlsberg Snooker liga BiH su u toku.

Carlsberg Snooker liga BiH će okupiti više od 100 snooker igrača iz klubova širom BiH, koji će se takmičiti u šest zvaničnih kola te dva masters turnira, nakon kojih će se saznati imena državnog prvaka te drugoplasiranog i trećeplasiranog igrača.

Svi zainteresovani snooker igrači iz BiH treba da se prijave za učešće u ligi u svojim matičnim klubovima, članovima Snooker organizacije BiH u svom ili u najbližem gradu. Prijave su otvorene do kraja oktobra, a prvo kolo takmičenja počinje u novembru.

Organizator takmičenja je Snooker organizacija BiH koja i ove godine uz pomoć sponzora Carlsberg piva omogućava svim učesnicima da učestvuju u Ligi bez novčane uplate i turnirske kotizcije. Sponzor je obezbijedio i nagradni fond takmičenja u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM. Prva tri plasirana igrača osvojiće novčane nagrade, pehare i medalje, a bit će nagrađen i najveći postignuti break.

Carlsberg Snooker liga BiH će se održavati po svim svjetskim standardima takmičenja, tako da će svi ljubitelji ovog sve popularnijeg sporta moći da prate sjajne mečeve u klubovima širom BiH, a ne samo putem malih ekrana. Snooker organizacija BiH je već prošle godine uvela live stream mečeva te će ove godine to postati praksa ,tako da će se mečevi moći pratiti i putem Facebook stranica klubova Snooker organizacije.

Svi učesnici Lige proći će kroz jednodnevni kurs Snooker Akademije BiH i dobiti certifikat od strane jedinog certificiranog WPBSA snooker trenera u našoj zemlji, Zijada Redžića.

Više informacija o takmičenjima bit će objavljeno na oficijelnoj web stranici Snooker organizacije BiH, kao i na Facebook stranici.

Sretno svim učesnicima!