Od 20. do 25. jula
0

Počele pripreme za ovogodišnju Una-regatu

FENA
Rijeka Una
Rijeka Una
U Bihaću je danas održana prva sjednica Direkcije 37. internacionalne Una-regate. Usvojen je program rada i financijski plan. U organizaciji regate, koja će trajati od 20. do 25. jula, učestvuje sedam općina: pored Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe u njenoj organizaciji i dočeku učesnika učestvovat će i Novi Grad, Bosanska i Hrvatska Kostajnica te Općina Dvor.

-Tako da će, uz dobru priliku za prevazilaženje entitetskih barijera, ovaj turistički proizvod biti i svojevrsna sprega između BiH i R Hrvatske, kazala je danas Jasminka Šuško, direktorica Turističke zajednice USK-a.

Uz okvirne programske sadržaje, članovi direkcije usaglasili su se i oko troškova organizacije, koji bi ove godine trebali iznositi približno 230.000 KM.

Iz Direkcije stižu uvjerenja da bi ovogodišnja Una-regata trebala biti posebna, kako po novini kada je riječ o veslačkim etapama, tako i po broju učesnika. Očekuje se da će okupiti više od 800 ljubitelja ovakve vrste sportsko-rekreativnog užitka.

Prilikom usvajanja programske koncepcije ovogodišnje Una- regate, akcent je stavljen i na šest zabavnih večeri, čiji domaćini će biti općine koje učestvuju u njenoj organizaciji.