{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela Specijalna Olimpijada u atletici

8.6.2012. u 13:54
0
0
Počela Specijalna Olimpijada u atletici
0
Na stadionu Tušanj u Tuzli danas je počela Specijalna Olimpijada u ateltici za osobe sa posebnim potrebama. Na Olimpijadi učestvuje 20 klubova iz 13 gradova u BiH sa oko 200 takmičara, a podršku sportistima, osim ministara u Vladi Tuzlanskog kantona Seada Hasića i Nađe Avdibašić-Vukadinović, te načelnika Tuzle Jasmina Imamovića, pružio je i košarkaški reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu Mirza Teletović.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zajedno sa učesnicima Olimpijade, Teletović i vlasnik radija Kameleon Zlatko Berbić su utrčali u ciljnu ravninu, a nakon toga je zapaljen plamen i takmičenje je moglo početi. Teletović je svim takmičarima zaželio mnogo sportske sreće.

Isto su učinili ministriva Avdibašić-Vukadinović i ministar Hasić te načelnik Imamović, koji su se srdačno pozdravljali sa učesnicima Olimpijade.

Inače, prema pravilniku Specijalne olimpijade, takmičari su razvrstani prema dobi i stepenu invalidnosti, a podijeljeni su u tri divizije. Domaćin Olimpijade je Klub specijalnih sportova "Tuzla", koji je u minulih pet godina sakupio najviše odličja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: