sport
243

Počela nova sezona Vaterpolo lige Kantona Sarajevo

Klix.ba
Ovog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka počela je nova sezona Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

U subotu, 18. februara, odigrano je prvo kolo, a na programu su bile tri utakmice.

Prvi susret odigran je između kadeta Mladosti i Torpeda. Tokom cijele utakmice dominirali su igrači Mladosti, koji su slavili sa 21:2 (4:0, 4:1, 8:0, 5:1). U redovima pobjednika, bolji od ostalih bili su Ervin Lepić i Ali Tanović sa po četiri postignuta pogotka.

Akademija B i Dabar odmjerili su snage u drugom susretu za kategoriju kadeta. Uvjerljiviji tokom cijele utakmice bili su igrači Akademije B, koji su pobijedili sa 22:3 (3:1, 6:2, 8:0, 5:0. Sa po šest pogodaka najbolji pojedinci susreta bili su Affan Saračević i Edi Jurak.

Susret u kategoriji juniora odigran je između Akademije B i Mladosti. Više htijenja u ovom susretu pokazali su igrači Akademije B, koji su vodili tokom cijelog susreta, došli su do pobjede bez većih problema. Konačan rezultat glasio je 16:9 (3:2, 5:2, 5:2, 3:3). Najbolji igrač u redovima pobjednika bio je Haris Hadžić sa šest, dok je kod poraženih najbolji bio Bakir Tahmiščija sa pet pogodaka.

Za nedjelju, 19. februar, bilo je predviđeno drugo kolo, u kojem su snage ekipe odmjerile u kategoriji mlađih kadeta.

U prvom susretu Akademija B održala je lekciju iz vaterpolo sporta Torpedu, slaveći sa 29:0 (8:0, 9:0, 4:0, 8:0). Dražen Trapara bio je igrač utakmice sa 11 postignutih pogodaka.

Drugi susret odigran je između novajlije na takmičenju Invictuma i Dabra. Bolju uigranost i fizičku spremnost u ovoj utakmici pokazali su igrači Invictuma, koji su pobjedili sa 8:4 (4:1, 0:1, 2:0, 2:2). Sa po tri postignuta pogotka za svoje ekipe, ponajbolji igrači bili su Rijad Buljubašić (Dabar) i Bakir Hadžić (Invictum).

Naredno kolo je na programu u subotu, 26. februara 2017. godine.