sport
2

Počela druga sezona Vaterpolo lige Kantona Sarajevo

Sarajevo-x.com
U subotu, 17. decembra, počela je nova, druga sezona Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, u kojoj će nastupiti vaterpolo klubovi: Akademija B, Mladost, Sarajevo i Torpedo.

Prvo kolo se igralo u subotu (kadeti i juniori) i nedelju (mlađi kadeti i mlađi juniori), a GKVS Sarajevo i Torpedo su u prvom kolu odmjerili snage u svim takmičarskim kategorijama.

Prvu utakmicu odigrali su kadeti, u kojoj su bez većih problema slavili igrači Torpeda. Rezultat na kraju utakmice glasio je 22:10 (4:1)(4:2)(11:3)(3:3), a najbolji pojedinci susreta bili su Dino Džehović sa devet i Haris Mešo sa osam pogodaka u pobjedničkom sastavu, dok su Tarik Tursunović i Dino Belan postigli po tri pogotka za Sarajevo.

U drugoj utakmici, sastali su se juniori. Prošlosezonski prvaci u ovoj kategoriji – igrači Sarajeva nisu dozvolili iznenađenje, slavili su rezultatom 11:3 (5:0)(1:1)(3:0)(2:2). Najbolji pojedinci susreta bili su Kerim Krdžević i Amel Šanta iz redova pobjednika, koji su postigli po tri pogotka.

Susret mlađih kadeta, obilježili su igrači Torpeda, koji su pobjedili rezultatom 12:4 (4:0)(4:1)(2:3)(2:0). Haris Mašo sa šest i Tarik Kovač sa tri pogotka bili su najbolji igrači utakmice i Torpeda.

Najzanimljivija utakmica prvog kola bila je između mlađih juniora. Izjednačena igra trajala je do druge četvrtine, kada su igrači Sarajeva uspjeli da naprave rezultatsku prednost, koju su uspjeli sačuvati do kraja utakmice i pobjediti rezultatom 10:5 (2:3)(3:0)(3:0)(2:2). Zlatan Fako (Sarajevo) sa sedam i Mesud Peštek (Torpedo) sa četiri pogotka bili su najbolji igrači utakmice.

Pored utakmica prvog kola, održan je seminar i polaganje teoretskog i praktičnog ispita za sudije i delegate Vaterpolo saveza Kantona Sarajevo. Seminar i polaganje održano je pod nadzorom potpredsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza, Milivoja Bebića, a u praktičnoj realizaciji: Mladena Raka, Vlahe Radičevića i Nikole Curića iz Udruge sudaca i delegata Dubrovačko-neretvanske županije. Ispit su uspješno položili po četvorica sudija i delegata.