Richard Krajicek
0

Pobjednik Wimbledona postao nosač torbi

Totalsport
Mnogi se veliki sportaši nakon završetka karijere počinju baviti zanimljivim poslovima i hobijima, a među originalnije svakako spada bivši holandski teniser Richard Krajicek.

Pobjednik Wimbledona iz 1996. godine prošli se vikend, naime, okušao kao nosač torbe svome sunarodnjaku Wilu Besselingu na takmičenju golferskog European Challenge Toura u Holandiji.

Krajicek je zaposlenik SP Internationala, firme koja brine o karijerama mnogih sportaša, među ostalim i nogometaša Ruuda van Nistelrooya i Salomona Kaloua. Jedan od Krajicekovih štićenika je i 23-godišnji Besseling, ali bivši je teniser prošli vikend odlučio otići korak dalje i postati nosač torbe mladom golferu. Nakon prilično uspješne premijerne saradnje na golf terenu, dvojac tvrdi da će nastaviti s ovom praksom.

  • Vodim Wila dvije godine, otkad je postao profesionalac. Upravljam njegovom karijerom i pomažem mu u psihičkoj pripremi za igru. Nošenje torbe je bilo dobro iskustvo jer nam je dalo priliku za više razgovora, a mogao sam Wilu dati i pokoji savjet. Znam da postoji razlika između tenisa i golfa, ali oba su sporta individualna, pa sam mu mogao pomoći oko mentalne strane i svladavanja pritiska - izjavio je 37-godišnji Krajicek u intervjuu za web-stranicu European Challenge Toura. 

No, dodao je Krajicek i kako neki savjeti koje je davao sunarodnjaku baš i nisu pali na plodno tlo.

  • Pokušao sam mu dati i savjete oko nekih udaraca, ali me je ignorirao.