Prvenstvo BiH u kajaku i kanuu
0

Pobjednik brčanski klub "Haris Suljić"

SRNA
Kajakaški kanu klub "Haris Suljić" iz Brčko distrikta sveukupni je pobjednik Devetog prvenstva BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je danas završeno na Zvorničkom jezeru.

Drugo mjesto osvojio je KKK "Trebišnjica" iz Trebinja, a treće KKK "Jajce" iz Jajca.

Ukupno je vožena 61 trka na 200, 500 i 1 000 metara u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. 

U konkurenciji mlađih kadeta na 500 metara prvo mjesto osvojio je Husejn Salihović iz KKK "Drina" iz Zvornika, drugo, odnosno treće mjesto Rijad Kahriman i Denis Pejić iz KKK "Maglaj" iz Maglaja. 

U konkurenciji kadeta na 500 metara prvo mjesto pripalo je Mirku Đeriću iz KKK "Trebišnjica" iz Trebinja, drugo mjesto Maliku Selimoviću iz KKK "Vidara" iz Gradačca, a treće Adnanu Šrndiću iz KKK "Drina" iz Zvornika. 

U konkurenciji juniora na 500 metara prvo mjesto osvojio je Mirza Zukić iz KKK "Natron" iz Maglaja, drugo Mirza Karahasanović iz KKK "Haris Suljić" iz Brčko distrikta i treće mjesto Bojan Bošković iz KKK "Trebišnjica" iz Trebinja. 

U  konkurenciji seniora na 1 000 metara prvo mjesto pripalo je Ivanu Šupikoviću iz KKK "550 Žepče" iz Žepča, drugo mjesto Saši Vanovcu iz KKK "Val" iz Doboja, a treće mjesto Eldaru Bajriću iz KKK "Maglaj" iz Maglaja. 
U konkurenciji seniora na 500 metara prvo mjesto osvojio je Ismar Kleblić iz KKK "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, drugo mjesto Ermin Ahmedspahić iz KKK "Maglaj" iz Maglaja i treće mjesto Halil Mujić iz KKK "Doboj Istok" iz Doboj Istoka. 

U konkurenciji seniorki na 200 metara prvo mjesto osvojila je Zorica Rađen iz KKK "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, drugo mjesto Lejla Jukić iz KKK "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, a treće mjesto Merjema Kuljanin iz KKK "Drina" iz Zvornika. 

Na Devetom prvenstvu BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama "Zvornik 2010", koje je počelo juče, učestvovalo je 12 ekipa sa oko 200 učesnika. 

Na takmičenju su učestvovale ekipe "Natron" i "Maglaj" iz Maglaja, "Žepče 550" iz Žepča, "Jajce" iz Jajca, "Val" iz Doboja, "Gradiška" iz Gradiške, "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, "Trebišnjica" iz Trebinja, "Doboj Istok" iz Doboj  Istoka, "Vidara" iz Gradačca, "Prokosovići" iz Lukavca i ekipa domaćina Kajak, kanu rafting klub "Drina" iz Zvornika.  

Prvog dana takmičenja bile su održane kvalifikacione, a danas  finalne trke. 

Prvenstvo je juče otvorio predsjednik Kajakaškog saveza BiH Mirko Stojčinović izražavajući nadu da će ovo takmičenje poslužiti kao osnova za međunarodna takmičenja BiH u kajaku i kanuu. 
Predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg prvenstva BiH u kajaku i kanuu je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.  	

Troškovi održavanja devetog prvenstva BiH u kajaku i kanuu na Zvorničkom jezeru iznosili su 42.000 KM. 

Organizatori takmičenja su Kajakaški savez BiH i Kajak, kanu rafting klub "Drina" iz Zvornika. 

Takmičenje, čiji je pokrovitelj opština Zvornik, pomogli su Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, federalno Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice, opštine Milići, Tuzla, Sapna, Mali Zvornik i mnogobrojni sponzori.