Zlatna Liga, Pariz
0

Pobjeda Blanke Vlašić

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
S preskočenih 199 centimetara najbolja hrvatska atletičarka slavila je na četvrtom ovogodišnjem mitingu Zlatne lige u Parizu, po vrlo hladnom i kišovitom vremenu.

Hrvatska rekorderka u skoku u vis ni na drugom mitingu zaredom nije uspjela preskočiti dva metra, ali je za razliku od prošlotjednog Rima, ipak uhvatila prvo mjesto. To joj je četvrta pobjeda na pariškom mitingu, ujedno jubilarna 15. na mitinzima Zlatne lige.

Blanka je u hladnom Parizu bez problema, iz prvog pokušaja, preskakala 185, 189, 192, 195 i 197 centimetara, a jedino su joj na pobjedničkih 199 cm trebala dva izlaska na zaletište.

No, ta je visina bila nerješiva zagonetka za jedine preostale dvije Blankine konkurentice, Anu Čičerovu i Antoniettu di Martino, djevojke koje su prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Osaki podijelile drugo mjesto iza zlatne Splićanke. Čičerova je na kraju, zbog manje rušenja na prethodnim visinama zauzela drugo mjesto, a Di Martino, koja je pobijedila Blanku u Rimu, treće.

Vlašić je, pak, nakon preskočenih 199 cm, pokušala preskočiti na 203 cm, čime bi za centimetar popravila vlastiti rekord mitinga iz 2007. No, u petak je ta visina za Blanku ipak bila nesavladiva.

Zlatna liga, Pariz, skok u vis (atletičarke):

1.Blanka Vlašić (Hrvatska) 199 cm

2.Ana Čičerova (Rusija) 197 cmn

3.Antonietta di Martino (Italija) 197 cm

4.Marina Aitova (Kazahstan) 192 cm

5.Viktorija Kljugina (Rusija) 192 cm