Konjic
0

Po dvije medalje za plivačice iz Tuzle

FENA
Glavni sadržaj kulturno - sportske manifestacije «Lisičići 2009.», koja se održava danas u Lisičićima pored Konjica, na Jablaničkom jezeru, bio je 14. plivački miting, «Suljo i Mujo», koji je posvećen sjećanju na šehide i poginule borce Armije BiH.

Na mitingu je učestvovalo više od 100 plivača iz devet bh klubova.

U disciplini 100 m slobodno, do 12 godina, najbolji su bili Amar Borić (PK «Željezara» - Zenica) i Emina Sejdinović (PK «Tuzla» - Tuzla.).

U disciplini 100 m slobodno, od 12 do 14 godina, prvo mjesto osvojili su Saletović Amer (PK «Kokasara» - Tuzla) i Neira Ćorić (PK «Sloboda» - Tuzla).

U disciplini 100 m slobodno, iznad 14 godina, najuspješniji su Dudić Amel («Željezara» Zenica) i Medina Avdić ( PK «Sloboda» - Tuzla).

U disciplini 100 m delfin do 14 godina, zlatne medalje dodijeljene su Tariku Tahirović (Gradski klub vodenih sportova «Sarajevo» - Sarajevo i Emini Sejdinović PK «Tuzla» - Tuzla),

U disciplini 100 m delfin, iznad 14 godina prvi na cilj stigli su Buća Benjamin ( PK «Željezara» - Zenica) i Naira Borić iz istog kluba. Na plivačkom maratonu, najbolji su bili Anes Cipurković (PK «Sloboda» - Tuzla) i Buća Benjamin (PK «Željezara» - Zenica), a od žena Medina Avdić iz Tuzle.

Na veslačkoj regati drvenim čamcima najbolji je Ilhan Mehić iz Lisičića.

Organizatori Plivačkog mitinga su Plivački savez Bosne i Hercegovine i Sportsko društvo «Lisičići».