Pogledajte scene
2.4k

Trenutak najvećeg ponosa: Lani Pudar uručeno zlato, himna BiH ponovo u Beogradu

D. P.
Trenutak intoniranja himne BiH u Beogradu (Foto: Screenshot)
Trenutak intoniranja himne BiH u Beogradu (Foto: Screenshot)
Nakon što je Lana Pudar osvojila i treću zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, u Beogradu je organizovana i ceremonija dodjele priznanja za najbolje.

Nakon disciplina 200 i 100 metara delfin, Lana Pudar je danas kompletirala triple-krunu u Beogradu osvojivši zlato i na 50 metara delfin. Kao i u prethodne dvije utrke, i u ovoj je fantastična Mostarka zabilježila rekord evropskih juniorskih prvenstava.

Pudar, koja je zabilježila vrijeme 26,10, se na pobjedničkom postolju našla zajedno s drugoplasiranom Dankinjom Martine Damborg (26,40) te trećeplasiranom Nijemicom Annom Marijom Boerstler (26,55).

Najboljim plivačicama u ovoj disciplini sat vremena nakon utrke dodijeljena su priznanja, odnosno bronzana, srebrena i zlatna medalja.

Kako to obično biva, za pobjednicu je organizovana posebna ceremonija, a ona je i praćena državnom himnom. Tako se himna Bosne i Hercegovine po treći put u samo nekoliko dana začula u Beogradu zahvaljujući maestralnoj Lani Pudar.

Naša takmičarka tako je na spektakularan način završila Evropsko juniorsko prvenstvo i potvrdila da među juniorima nema konkurenciju. Kako je ljeto tek počelo, pred mladom bh. plivačicom su veliki izazovi i u narednim sedmicama.

U našem videoprilogu, pri vrhu članka, možete pogledati kako je intonirana himna BiH zahvaljujući sjajnoj Lani Pudar.