Drama u bazenu
552

Uznemirujuće / Pojavio se snimak: Amerikanka se onesvijestila i prošle godine, ista žena je spasila

D. P.
Alvarez je dva puta preživjela istu dramu (Foto: Screenshot/FINA TV)
Alvarez je dva puta preživjela istu dramu (Foto: Screenshot/FINA TV)
Svijet sporta potresla je situacija sa Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima koje se održava u Budimpešti, a u kojoj se američka plivačica Anita Alvarez onesvijestila, a užasavajuće zvuči podatak da joj se ista stvar desila prošle godine u Barceloni.
Anitu Alvarez (26) danas je spasila njena trenerica Andrea Fuentes. Naime, tokom takmičenja u sinhronizovanom plivanju Anita je izgubila svijest i počela tonuti.

U tom momentu je reagovala trenerica američke reprezentacije Andrea Fuentes, te nakon što je prvobitno skočila u bazen, izvukla je Anitu na površinu, a kako su ljekari bili tu, preuzeli su je u besvjesnom stanju i na svu sreću, ubrzo je došla do vazduha.

Međutim, najšokantnije od svega zvuči podatak da se ista situacija desila prošle godine, s istim akterima i herojem na kraju.

Alvarez je kolabirala na gotovo identičan način na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Turnir je održan u Barceloni u junu prošle godine.

Trenerica Fuentes i još jedan član tima uskočili su u bazen i spasili život tada 25-godišnje plivačice dok je izvodila rutinski potez.

"Nažalost, vidjela sam da joj se to već ranije dogodilo, ali nikada tokom takmičenja", rekla je Anitina majka Karen.

Video možete pogledati OVDJE!