Prošla u polufinale
357

Pogledajte prvi nastup Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu u Dohi

D. P.
Sretno, Lana (Foto: EPA-EFE)
Sretno, Lana (Foto: EPA-EFE)
Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je upisala prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi, pošto je izborila polufinale u disciplini 200 metara delfin.

Nastup od 8:42 mogli ste gledati uživo na BHRT-u, a ukoliko niste bili u prilici možete ga ponovo pogledati na linku u našem članku.

Katar i Doha domaćini su Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima koje se održava od 2. do 18. februara, a naša glavna uzdanica za medalju je, kao i obično, Lana Pudar. No, mlada Mostarka će u Dohi nastupiti u samo jednoj disciplini, svojoj omiljenoj na 200 metara delfin stilom.

Lana Pudar je jutros nastupila u trećoj kvalifikacionoj utrci. Ukupno su bile tri kvalifikacione grupe sa po osam takmičarki, a kako ih 16 prolazi u polufinale, naša Lana je rutinski zauzela osmo ukupno vrijeme i prošla dalje bez problema. Kako nas je i navikla, treba očekivati još bolja vremena i intenzivniji nastup kako se borba za medalje približi.

Lana će već danas nastupiti i polufinale. Dvije polufinalne utrke na rasporedu su od 18:16 i 18:22 danas.

Borba za medalje zakazana je za sutra u 17:02 kada ćemo, svi se nadamo, slaviti novi veliki uspjeh naše sjajne plivačice. Tom prilikom osam najboljih plivačica borit će se za medalje na Svjetskom prvenstvu.