Zahvala trenerima
4.1k

Otac Velibor ponosan na ekipu koja je pomogla Lani Pudar da postane prvakinja Evrope: Dobitna kombinacija

E. B.
Lana Pudar je jučer na spektakularan način postala prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin, a velike zasluge za to pripadaju i njenom trenerskom timu.

Lanin otac Velibor od jučer prima mnogobrojne čestitke za sjajan rezultat njegove kćerke na Evropskom prvenstvu, a iskoristio je priliku i da se zahvali njenim trenerima koji su odigrali veliku ulogu u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Velibor je na Facebooku posvetio status Laninim trenerima Damirom Đedovićem i Goranom Grahovcem pod nazivom "Dobitna kombinacija" u kojem je predstavio osobe koje su pomogli našoj 16-godišnjoj plivačici da postane evropska prvakinja, te je spomenuo i ostale važne osobe u Laninom timu.

"Profesor Damir Đedović, alfa i omega jedne male skupine ljudi koja brine o Laninoj plivačkoj karijeri, predsjednik, trener, psiholog, organizator svih dešavanja oko Lane...

Profesor Goran Grahovac, najbolji plivački trener na Balkanu i najbolji taktičar u plivačkom sportu u Evropi, mentor KVS Orka i Lanin trener sa Alenom Ćemalović.

Alena Ćemalović, dovoljno je reći, Lanina trenerica od njenog prvog ulaska u bazen.

Miki Ranđelović, fizioterapeut koji je bio Lani na raspolaganju na velikim takmičenjima...

Kapa do poda, ekipa!", poručio je Velibor Pudar.

Podsjetimo, Lana je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Rimu s vremenom 2:06.81 minut.