Borba za medalju
14

Nastup Lane Pudar u finalu Svjetskog kupa u Budimpešti

D. P.
Pudar se bori za novu medalju (Foto: FINA)
Pudar se bori za novu medalju (Foto: FINA)
Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar bori se za novu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti, a utrku možete gledati uživo na linku u prilogu umetnutom u nastavku članka.

Lana Pudar je jutros započela s nastupima u trećoj stanici Svjetskog kupa, koja se ovoga produženog vikenda održava u Budimpešti. Mlada Mostarka je početkom mjeseca osvojila bronzu na Svjetskom kupu u Berlinu, a sada u Budimpešti želi čak i poboljšati taj skor.

Riječ je o njenoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin, u kojoj je prošle godine postala evropska seniorska prvakinja u Rimu. Jutrošnje kvalifikacije odradila je sjajno i ukupno je zabilježila treće vrijeme, a kako nas je i navikla, uvijek u finalima "doda gas" i nadmaši vrijeme iz polufinala.

Najbolja u kvalifikacijama je bila Kineskinja Zhang Yufei sa vremenom 2:09.89, a Boglarka Kapas iz Mađarske je imala vrijeme 2:11.96. Upravo će Kineskinja i Mađarka biti najveće rivalke Lani Pudar za zlato.

Finale utrke na 200 metara delfin na posljednjoj stanici Svjetskog kupa je na rasporedu danas u 18:07 sati, a možete ga gledati u prilogu umetnutom u članku.

Dodajmo da će u subotu ujutru započeti i takmičenje u disciplini 50 metara delfin gdje će također Lana uzeti učešće, a u nedjelju su na rasporedu utrke u disciplini 100 metara delfin kada će ona ponovo nastupati.