Maximare Cup
297

Mlade plivačice i plivači PK Bosna osvojili 28 medalja i dva pehara u Njemačkoj

E. B.
Takmičari i takmičarke PK Bosna
Takmičari i takmičarke PK Bosna
Mlade plivačice i plivači Plivačkog kluba Bosna iz Sarajeva osvojili su proteklog vikenda 28 medalja i dva pehara u konkurenciji 34 plivačka kluba i 500 takmičara na 5. Maximare Cupu u njemačkom gradu Hammu.

Iz PK Bosna su s ponosom saopćili kako je mala sportska ekspedicija od 14 plivača rođenih od 2009. do 2014. godine ostvarila odličan uspjeh.

Takmičari PK Bosna koji su nastupili na takmičenju u Hammu su Džan Greljo, Isak Milanović, Mak Mešanović, Amsal Salispahić, Emina Hadžalić, Lamija Arnautović, Imran Ramić, Dunja Habibija, Daris Bakal, Una Mehić, Sergej Savić, Emina Greljo, Berina Mulahasanović i Adi Dizdar.

Prvi takmičarski dan mladi Bosnaši osvojili su osam zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje što je bio nagovještaj odličnog nastupa u Njemačkoj.

Drugog dana takmičenja u Hammu plivači PK Bosna su briljirali. Osvojili su dodatnih 15 medalja od čega su devet najsjajnija odličja, četiri su srebrne i dvije bronzane.

U ukupnom zbiru bodova proglašeni su i najuspješniji takmičari u svim kategorijama. Imran Ramić i Džan Greljo osvojili su pehar za najuspješnije takmičare po ukupnom zbiru bodova.

Trener PK Bosna Minel Bakal je izrazio zadovoljstvo nastupom na 5. Maximare Cupu u Hammu te se zahvalio organizatorima na pomoći i podršci.

"Organizacija takmičenja je bila na vrhunskom nivou i nadamo se da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju i dolaziti redovno da se takmičimo", rekao je Bakal.

Plivačica Lamija Arnautović također je zadovoljna nastupom Bosnaša u Njemačkoj.

"Nadamo se da ćemo u budućnosti imati ovakve rezultate i da ćemo se vratiti u Hamm", rekla je Arnautović.

U ponedjeljak je delegaciju PK Bosna ugostio i gradonačelnik Hamma Marc Herter.

Herter se posebno interesovao za grad Sarajevo te rad kluba i uspjeh koji su plivači PK Bosna postigli u prethodna dva dana.

Uz riječi zahvale predsjednika skupštine PK Bosna Damira Dervišefendića, gradonačelniku Herteru uručen je i prigodan poklon kao znak zahvale za iskazano gostoprimstvo i uspomenu na današnju posjetu.