Tokom SP-a
111

Lana Pudar uživala u Abu Dhabiju, posjetila brojne atrakcije i Veliku džamiju šeika Zayeda

H. H.
Lana Pudar tokom posjete Abu Dhabiju (Foto: Instagram)
Lana Pudar tokom posjete Abu Dhabiju (Foto: Instagram)
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) nedavno je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima održanom u Abu Dhabiju, a sa svojim fanovima na Instagramu podijelila je i dio netakmičarskih aktivnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je tokom boravka posjetila brojne atrakcije i kulturno-historijske znamenitosti glavnog grada.

Simpatična mlada Mostarka tom prilikom posjetila je i dio pustinje, jahala je i kamilu, a sve uz iskreni dječiji osmijeh koji otkriva njeno oduševljenje.

Lana se fotografisala i u Velikoj džamija šeika Zayeda koja je spoj historijskih i modernih vrijednosti arhitekture i umjetnosti. Džamija je dovoljno velika da primi preko 40.000 vjernika, dok glavna molitvena sala može primiti preko 7.000 ljudi.

Neizostavna je bila posjeta i Emirates Palaceu, hotelu s pet zvijezdica i jednoj od najvećih gradskih atrakcija. Troškovi izgradnje iznosili su 3 milijarde dolara što ga čini trećim najskupljim hotelom ikada izgrađenim, a ispred su samo Cosmopolitan of Las Vegas u Las Vegasu (3,9 milijardi dolara ) i Marina Bay Sands u Singapuru (5,5 milijardi dolara).

Naša mlada plivačica imala je priliku vidjeti i impresivni Etihad Towers, kompleks zgrada s pet tornjeva u Abu Dhabiju, koji ni na koji način nisu identični.

Tri tornja su stambeni apartmani, četvrti je uredski toranj, a peti je hotel.

Pudar je u Abu Dhabiju nastupila i u još dvije utrke delfin stilom. Zauzela je 7. mjesto na 100 metara i postavila novi državni rekord s vremenom 56.28 sekundi, dok je na 50 metara bila na 23. mjestu.