"Presretna sam"
3.4k

Lana Pudar sa zlatom u rukama poručuje: Ovo je vrlo značajan rezultat za državu

D. P.
Lana je opravdala ulogu favorita (Foto: OK BiH)
Lana je opravdala ulogu favorita (Foto: OK BiH)
Nakon što je osvojila zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, Lana Pudar poručuje da je ovo veliki rezultat i za samu državu.
Sjajna mlada bh. plivačica uspjela je ponovo razveseliti državu i donijeti zlatnu medalju s Mediteranskih igara. Mlada Mostarka (16) s vremenom 2:09.18 uspjela je osvojiti zlato u konkurenciji 200 metara delfin.

Nakon utrke Lana se zahvalila svim fanovima za veliku podršku koju joj pružaju. U izjavi za Olimpijski komitet BiH ističe da su Mediteranske igre samo jedan dio vrlo složenog trenažnog procesa koji uključuje pet velikih takmičenja u nizu.

"Jako sam sretna i zadovoljna, posebno jer sam tek došla sa Svjetskog prvenstva tako da je ovo dio jednog velikog trenažnog procesa. Mnogo mi je drago što sam uspjela zadržati dobru formu i otplivati ovako značajan rezultat. Ovo je vrlo značajno za državu. Moram se zahvaliti svima u državi za podršku, Olimpijskom komitetu BiH i mojim kolegama. Zaista, jako sam sretna", poručila je Lana Pudar.

Njena trenerica Alena Ćemalović ističe da je ekipi pao "kamen sa srca" jer su svi od Lane očekivali prvo zlato za BiH na Mediteranskim igrama, što se na kraju i desilo.

"S obzirom na određeni pritisak kada smo se spominjali kao prva zlatna medalja, drago mi je da smo to ispunili. Ujutro već nova disciplina, a onda idemo i na Evropsko juniorsko prvenstvo tako da smo ovog ljeta mnogo zauzeti", poručila je trenerica mlade bh. plivačice.

Već danas Lana će nastupiti u jutarnjim kvalifikacijama u disciplini 50 metara delfin, dok će svoj zadnji nastup na ovom takmičenju imati u ponedeljak 4. jula u disciplini 100 metara delfin. Zanimljivo, Lana već u ponedjeljak nakon utrke leti za rumunski Bukurešt gdje je 6. jula čeka nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu.