Zasluženo
234

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti grada Mostara za 2023. godinu

E. K.
Lana Pudar najbolja sportiskinja grada Mostara za 2023. godinu (Foto: G. Š./Klix.ba)
Lana Pudar najbolja sportiskinja grada Mostara za 2023. godinu (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaš mostarskog Zrinjskog Nemanja Bilbija i najuspješnija bh. plivačica Lana Pudar izabrani su kao najbolji sportisti grada Mostara za 2023. godinu.

Kako je istakao Bilbija, Mostar je njegova druga kuća i samo pozitivne stvari može reći o gradu na Neretvi.

"Ovo je velika nagrada za mene, Mostar je moja druga kuća, stvarno sve pozitivne riječi mogu reći za dosadašnjih sedam godina ovdje. Bez ekipe i Uprave ne bih mogao ništa, prošla godina za mene i grad Mostar i BiH je bila nestvarna. Mi smo uživali, nadam se da ste i vi te da ćemo i ove godine ponoviti uspjeh", rekao je Bilbija.

Nemanja Bilbija s priznanjem (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nemanja Bilbija s priznanjem (Foto: G. Š./Klix.ba)

S druge strane Pudar je istakla da ne želi ništa obećavati uoči Olimpijskih igara u Parizu već da će dati sve od sebe.

"Čast mi je već osmu godinu družiti se s vama. Hvala stručnom žiriju na podršci koju primam. Iza mene je uspješna i naporna godina s mnogo takmičenja, priprema i mnogo preplivanih kilometara. Mnogo toga me očekuje, vrhunac godine su OI u Parizu. Ja neću ništa da obećavam već da ću davati sve od sebe da se spremim u što boljem svjetlu te da predstavim državu na najbolji način pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", rekla je naša najbolja plivačica i dodala:

"Hvala porodici, mom timu, prijateljima, kolegama i sponzorima, svim ljudima dobrih namjera koji me podržavaju, a ja ću truditi se da vas uveseljavam. Čestitam svim nagrađenim i želim vam ugodno večer", dodala je Lana.