(Ne)namjeran propust
35

Kao da nije njihova: Lana Pudar za uspjeh nije dobila čestitku iz rodnog Mostara

N. K.
Lana Pudar niže uspjehe (Foto: D. S./Klix.ba)
Lana Pudar niže uspjehe (Foto: D. S./Klix.ba)
Novi uspjeh najbolje bh. plivačice Lane Pudar ostvaren jučer u Izraelu obradovao je našu državu željnu dobrih rezultata i pozitivnih priča, a sjajno dostignuće prepoznale su i brojne institucije te javne ličnosti. Međutim, čestitke od onih najbližih Lani nisu stigle.
Naime, Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton do objavljivanja ovog teksta na svojim zvaničnim stranicama, kao i službenim stranicama na društvenim mrežama, nisu uputili čestitku djevojci koja na najbolji način reklamira upravo njihov grad i regiju.

I lični profili na društvenim mrežama gradonačelnika Mostara Marija Kordića i predsjednika Vlade HNK-a Nevenka Hercega ostali su "nijemi" na uspjeh rođene Mostarke ostvaren na svjetskom nivou, dok se redovno ažuriraju i objavljuju ostale aktivnosti.

Za razliku od njih, brojne institucije, političari i javne ličnosti iz BiH ponosno su uputili čestitke na velikom uspjehu, a među njima je stigla i ona od gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.

Podsjetimo, Lana je sinoć osvojila zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Izraelu u disciplini 200 metara delfin.

Furioznom utrkom pomela je žestoku konkurenciju najboljih mladih plivačica iz cijelog svijeta te je ujedno postavila i rekord svjetskih juniorskih prvenstava.

To je samo nastavak sjajnih rezultata koje ostvaruje posljednjih godina i korak ka konačnom cilju - osvajanju medalje na Olimpijskim igrama koje će se održati naredne godine u Parizu.