Satima bila bez svijesti
33

Kanadsku olimpijku drogirali na SP-u, objavila je fotografije modrica kojih se ne sjeća

D. P.
Nanesene su joj povrede (Foto: Instagram)
Nanesene su joj povrede (Foto: Instagram)
Kanadska olimpijka Mary-Sophie Harvey u javnost je plasirala zabrinjavajuću informaciju da je bila drogirana na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje je održano u Budimpešti.

Plivačica (22), koja je nastupila i na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine, tvrdi da je bila u provodu s reprezentativnim kolegicama te da se ne sjeća ničega u periodu od šest sati.

Harvey je na svom tijelu otkrila desetine modrica, a nakon što je došla kući sa Svjetskog prvenstva morala je otkriti šta se desilo.

"Neko vrijeme sam razmišljala trebam li objaviti ovu informaciju. Uvijek sam bila transparentna i ovakve stvari se dešavaju previše puta da ne bih pričala o tome. Posljednju noć Svjetskog prvenstva bila sam drogirana. Nisam bila svjesna šta se nalazi u meni. Samo se sjećam da sam se drugog jutra probudila potpuno izgubljena. Probudila sam se, a pored mene su bili doktor i voditelj tima", rekla je Harvej u saopćenju na društvenim mrežama.

Međunarodna federacija vodenih sportova (FINA) najavila je pokretanje istrage o ovom slučaju koji je zaprepastio svijet plivačkog sporta. Najavljene su žestoke kazne.