Odluka Vlade FBiH
215

Hoće li Lanin san postati stvarnost? Izdvaja se 8 miliona KM za izgradnju bazena u Mostaru

N. K.
Lana Pudar nastupima skrenula pažnju na probleme (Foto: Instagram)
Lana Pudar nastupima skrenula pažnju na probleme (Foto: Instagram)
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar svojim sjajnim rezultatima uspjela je skrenuti pažnju na velike probleme s kojima se susreću njeni sugrađani Mostarci, a čini se kako su stvari konačno krenule nabolje.
Naime, u prijedlogu budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu uvrštena je i izgradnja olimpijskog bazena zatvorenog tipa u ovom hercegovačkom gradu. "Dragi naši plivači, prijatelji plivanja i mostarskog sporta, Vlada Fedracije BiH danas je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu. Ovim Budžetom je, pored ostalog, predviđeno da se izdvoji 8 miliona konvertibilnih maraka za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru. Hvala svima koji su doprinijeli da san o izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, napokon postane stvarnost. Ne postoje riječi koje bi opisale osjećaj sreće, zadovoljstva i ponosa koji osjećamo", poručili su iz Laninog plivačkog kluba Orka.

Grad Mostar će po usvajanju budžeta morati čim prije ispoštovati sve potrebne procedure i zakonske propise kako bi napokon krenula izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena.

"Mostar je ovo zaslužio, mostarska djeca su ovo zaslužila. I svakako, ovo je itekako zaslužila djevojčica bez koje sasvim sigurno ne bi cijele ove priče o izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena. A to je naša Lana Pudar. Ne treba posebno ni naglašavati kako će zatvoreni olimpijski bazen u našem gradu utjecati na rezultatske performanse naše Lane, a svako da će se izgradnjom bazena vrlo brzo pojaviti i neke nove lane", istakli su iz Orke.

Podsjetimo, priča o mostarskom bazenu ponovo je pokrenuta nakon fantastičnih rezultata Pudar u 2021. godini u kojoj je postala bronzana na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima. To je ujedno i prva medalja za BiH na svjetskim prvenstvima u plivanju.