Pripreme za OI u Parizu
163

Federalne vlasti obećale da će finansirati sve troškove Lane Pudar u idućoj godini

E. B.
Lana Pudar (Foto: EPA-EFE)
Lana Pudar (Foto: EPA-EFE)
Federacija Bosne i Hercegovine će finansirati sve troškove najbolje bosanskohercegovačke sportistkinje Lane Pudar u idućoj godini.

Naime, tako je iz Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine odgovoreno na inicijativu Dragana Miokovića, zastupnika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

"Znajući da su sljedeće godine Olimpijske igre i da se kao država nismo baš pokazali kad je u pitanju podrška našoj Lani Pudar, tražio sam da sljedeće godine, koja je, dakle, olimpijska, budemo daleko odgovorniji. Uputio sam inicijativu da se Lani Pudar osiguraju preduslovi za cjelokupan trening proces, da se osigura njena stipendija te plate za tim koji je trenira i brine o njenom zdravlju. Iz Ministarstva su rekli da ovaj zahtjev smatraju opravdanim te da će inicirati da Vlada Federacije izdvoji sredstva za tu namjenu", poručio je Mioković.

Lana Pudar će na Olimpijskim igrama u Parizu, biti ozbiljan kandidat za najviši plasman i svi Bosanci i Hercegovci u nju polažu nade za prvu olimpijsku medalju u historiji za našu državu, a ukoliko federalne vlasti ispune obećanje i pokriju sve troškove priprema i nastupa, nema sumnje kako će bh. sirena obradovati čitavu naciju.