Donijela svjetsku medalju
29

Dolazak Lane Pudar u Sarajevo i obraćanje nakon historijskog rezultata

D. P.
Lana Pudar će se obratiti bh. javnosti (Foto: LEN Aquatics)
Lana Pudar će se obratiti bh. javnosti (Foto: LEN Aquatics)
Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas stiže u Sarajevo, a na portalu Klix.ba možete gledati njen dolazak i obraćanje nakon što je jučer ostvarila historijski uspjeh u svojoj kratkoj karijeri.

Iako joj je tek 18 godina, Lana Pudar je jedina u historiji koja je Bosni i Hercegovini donijela medalju saa svjetskih prvenstava u bilo kojim vodenim sportovima.

Pudar je u Dohi osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin, što joj je već 20. medalja u karijeri, ali i prva na svjetskim seniorskim prvenstvima. Podsjetimo, već ranije je osvojila titulu seniorskog prvaka Evrope u Rimu 2022. godine.

Mlada Mostarka danas stiže u Sarajevo. Dolazak na Međunarodni aerodrom Sarajevo očekuje se oko 14:30, a odmah će biti organizovana i konferencija za medije na kojoj će se najbolja bh. sportašica obratiti javnosti.

Dolazak i obraćanje javnosti možete uživo gledati na portalu Klix.ba u umetnutom videoprilogu pri vrhu članka.

Lanin uspjeh djeluje još impresivnije ukoliko se uzme u obzir da je posljednjih mjesec dana radila s manjim intenzitetom zbog povrede ramena. Taj problem natjerao je našu sjajnu plivačicu da otkaže nastup u disciplini 100 metara delfin, ali je bez obzira na to iz Dohe donijela vrijednu medalju.