Brani zlato u Tokiju
0

Danska olimpijka prošla kroz pakao: Htjeli su me protjerati uz prijetnje smrću

N. K.
Pernille Blume (Foto: EPA-EFE)
Pernille Blume (Foto: EPA-EFE)
Danska plivačica Pernille Blume (27) pred put na Olimpijske igre u Tokio dala je šokantnu ispovijest o dešavanjima nakon što je osvojila zlatnu medalju u Riju 2016. godine.
"Vrlo brzo nakon Igara počela sam dobijati neprimjerene poruke ljudi koji su željeli spavati sa mnom. Većina njih koje dobijam na društvenim mrežama su veoma neprikladne", rekla je Pernille u svojoj kolumni za danski magazin Ud & Se.

Medalju je osvojila u disciplini 50 metara slobodno te je postala planetarno popularna, a u kolumni se osvrnula na jedan nemili događaj iz 2017. godine.

"Bila sam na jednoj gala večeri gdje sam proglašena za sportistkinju godine i bilo je dosta onih koji su se željeli fotografisati sa mnom. I to je sasvim lijepo. Ipak, bilo je dosta onih koji su svugdje po meni stavljali svoje ruke, predaleko ispod mojih leđa. Također, šaptali su mi razne prljave stvari na uho", otkrila je Dankinja.

Već naredne godine, danska plivačica je dobila i prijetnje smrću.

"Tokom trajanja Evropskog prvenstva 2018. godine izabrala sam da svoje polufinale na 100 metara plivam na nešto drugačiji način nego što bih inače radila. To je rezultiralo prijetnjama smrću. Govorili su i da treba da me protjeraju iz Danske", istakla je Pernille.

Inače, Dankinja će u Tokiju pokušati odbraniti zlato te se nalazi među favoritkinjama za medalje.