Bilježi dobre rezultate
29

Amina Kajtaz promijenila klub, sa hrvatskom reprezentacijom priprema se na snijegu

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mostarska plivačica i članica PK Kantrida Amina Kajtaz (25) nalazi se na pripremama sa hrvatskom reprezentacijom u italijanskom gradiću Livignu, a pažnju je privukla dok je pozirala u kupaćem kostimu na snijegom prekrivenom skijalištu na Alpama.

Ni niske temperatre nisu mogle pokvariti raspoloženje hrvatskih reprezentativaca, koji uživaju na obroncima Alpi, te se spremaju za naredne izazove koje ih očekuju.

Kajtaz je nedavno promijenila i klub nakon što je prvo nastupala za zagrebačku Mladost, a sada je članica Plivačkog kluba Kantrida iz Rijeke.

Hrvatsko državljanstvo dobila je 2020. godine, ali do prije nekoliko mjeseci nije bila poznata informacija da se odlučila nastupati za reprezentaciju naših susjeda.

Iako je u prošlosti nagovještavala da je nastavak njene karijere itekako upitan zbog nedostatka finansijskih sredstava i da bi rješenje bilo otići i nastupati za drugu zemlju koja joj nudi bolje uslove, Kajtaz je prilično neprimjetno promijenila "dres".

Bilo kako bilo, pod hrvatskom zastavom bilježi dobre rezulatte, a na nedavnom Svjetskom kupu u Berlinu postavila je nove hrvatske rekorde u disciplinama 100 i 200 metara leptir.