{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Plivački klub Sharks Sarajevo organizuje takmičenje na Olimpijskom bazenu Otoka

2.9.2015. u 14:15
127
5
Plivački klub Sharks Sarajevo organizuje takmičenje na Olimpijskom bazenu Otoka
127
Plivački klub Sharks Sarajevo organizuje takmičenje na Olimpijskom bazenu Otoka
U cilju promovisanja plivačkog sporta u BiH, te sportskog i takmičarskog duha kod djece i mladih, u organizaciji plivačkog kluba Sharks Sarajevo, u Sarajevu će se 26. septembra s početkom u 10:00h održati jednodnevni Sharks kup 2015.
Takmičenje će se održati u dva dijela, a organizator očekuje učešće takmičara iz klubova registriranih u BiH, ali i u zemljama regiona, u više destina utrka u ukupno 13 disciplina i 8 starosnih kategorija.

"Mi, ljubitelji plivačkog sporta, okupljeni u klubu Sharks smatramo da organizacija ovakvih takmičenja aktivno doprinosi popularizaciji plivačkog sporta kako u BiH tako i u regionu, obuhvatajući ne samo djecu koja se aktivno bave ovim sportom, već doprinoseći i stvaranju interesa kod djece koja još i ne znaju plivati. Prema posljednjim istraživanjima, više od 70 posto djece uzrasta do 14 godina su neplivači. Plivanjem se inače mogu baviti sva djeca bez obzira na psiho-fizičku spremu i status, kao i djeca sa posebnim potrebama. Očekujemo uspješno takmičenje, dobre rezultate, kako naših članova, tako i ostalih učesnika, lijepo druženje i želimo svim učesnicima mnogo sportske sreće", istakao je Mirza Čampara, direktor i glavni trener plivačkog kluba Sharks Sarajevo.

Ulaz na bazen će biti besplatan za sve posjetioce, a pokrovitelji takmičenja su Općina Novi grad Sarajevo, Triglav osiguranje i Sony.PK Sharks Sarajevo je punopravan član strukovnih plivačkih saveza na svim nivoima naše države od kantonalnog do državnog nivoa i veoma uspješno prati i učestvuje u svim aktivnostima i takmičenjima koje organizuju plivački savezi i klubovi kako u našoj zemlji tako i izvan nje.

Trenutno broji preko 100 članova, aktivnih takmičara i rekreativaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: