|

Plivačica Agnes Kovacs osumnjičena za doping

Plivačica Agnes Kovacs osumnjičena za doping
0
F
FENA
9.11.2007. u 14:43
0
komentara
0

dijeljenja
Plivačica Agnes Kovacs osumnjičena za doping Foto: Reuters
Olimpijsku šampionku iz Sidneja u plivanju na 200 metara prsno, Mađaricu Agnes Kovač, nacionalna anti doping agencija Mađarske osimnjičila je za korišćenje nedozvoljenih sredstava na osnovu "leteće kontrole" obavljene 30. oktobra, navodi u petak "Budapest times".
Kovač je odbila da komisiji preda adekvatan uzorak na analizu, uz objašnjenje da "žuri na sastanak sa Rogerom Mooreom" koji je u Budimpešti boravio u svojstvu ambasadora Ujedinjenih nacija, čiji je ona kandidat za ambasadorku dobre volje.

Kako je precizirano, umjesto predviđenih 75 mililitara urina u bočici koju je Kovacs dostavila članovima "leteće kontrole", bilo je svega 25 mililitara.

"Odobrili su mi da mogu i kasnije da dam taj drugi uzorak. Pustili su me da odem, rekavši mi da će naknadno doći po drugi uzorak", tvrdi Kovacs, ali je uprkos njenim navodima mađarska nacionalna anti doping agencija u četvrtak uvečer zvanično osumnjičila olimpijsku šampionku.

Predsjednik Mađarske plivačke federacije Tamas Gyarfas stao je na stranu slavne plivačice, ocjenivši da uslovi pod kojima je obavljeno testiranje nisu bili zadovoljavajući.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.