sport
166

PK Velež ispratio Aminu Kajtaz u Brazil

Piše: Edin Isanović
Mlada mostarska plivačica Amina Kajtaz članica je reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će ovog ljeta učestvovati na Olimpijskim igrama u brazilskom Rio de Janeiru. Svjetska plivačka organizacija (FINA) obavijestila je 8. jula OK BiH da je plivačica Kajtaz ostvarila učešće na Olimpijadi kroz poziv ''Universality Places''.

Članica je Plivačkog kluba Velež iz Mostara, a mladi članovi ovog kolektiva večeras su u gradu na Neretvi organizovali srdačan ispraćaj (putuje narednih dana) u Rio de Janeiro za učesnicu Olimpijade.

Sugrađani su poželjeli Amini mnogo sreće i uspjeha na OI. U nedavnom intervjuu za naš portal ova plivačica je istakla kako je put do Brazila bio trnovit.

"Za plivača iz BiH je veliki uspjeh otići na veliko takmičenje. Samim odlaskom ste dokazali da ste isplivali vrijeme i dobar rezultat da možete parirati najboljim plivačima svijeta. Ne mogu očekivati medalju, ali mogu isplivati svoje nabolje vrijeme. To bi za mene bio dobar rezultat. Moj trener, porodica i ja ćemo biti zadovoljni ako uspijem. I BiH može biti zadovoljna, sigurna sam", kazala je Amina u razgovoru za Klix.ba.