Banja Luka prvak
545

Pioniri Torpeda osvojili drugo mjesto na prvenstvu BiH u vaterpolu

E. B.
Proteklog vikenda se održalo Državno prvenstvo BiH u vaterpolu u kategoriji pionira (2008. godište i mlađi), a titulu je ponio Vaterpolo klub Banja Luka.

U konkurenciji su bili Torpedo, Invictum, Jadran iz Neuma i domaćin Banja Luka.

Torpedo je otvorio prvenstvo pobjedom protiv Jadrana rezultatom 17:9 ali je zbog neregularnosti registracija ekipe iz Neuma rezultat registrovan službenim rezultatom 5:0 za Torpedo.

Drugi dan Torpedo je startao pobjedom protiv gradskih rivala Invictuma rezultatom 16:7, dok je u borbi za zlatnu medalju i naslov državnog prvaka BiH remizirao sa domaćom ekipom VK Banja Luka 13:13.

Gol-razlika je na kraju bila na strani Banje Luke i njima je pripala titula prvaka BiH.

"VK Torpedo nema za čime da žali, ekipu su činili mlađi momci na kojima ostaje budućnost ovog sporta. Najbolji pojedinci našeg kluba su bili Isak Zrno sa 22 pogotka, što ga čini i najboljim strijelcem na prvenstvu, Emir Redžapagić sa 10 pogodaka, Danis Bašić sa 5, Rijad Čarković sa 4, Kristijan Bojanić sa 3 gola, dok je jedan od najmlađih igrača Bakir Zubčević (11) postigao jedan pogodak. Golman Harun Beglerović je imao 42 odbrane, dok je i mladi Tarik Serdarević (12) napravio svoje prve odbrane.

Ovim prvenstvom se završila takmičarska sezona za Torpedo, a ranije su juniori i kadeti sarajevske ekipe osvojili drugo i treće mjesto.