sport
0

Pezer osvojio srebro, Mileusniću državni rekord na Evropskom kupu

FENA
Mesud Pezer (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mesud Pezer (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji bosnaskohercegovački mladi atletičar Mesud Pezer osvojio je srebrenu medalju u bacanju kugle na Evropskom zimskom bacačkom kupu, koji je proteklog vikenda održan u portugalskoj Leiriji.

Dvadesetogodišnji član Atletskog kluba Zenica odličje je osvojio u kategoriji mlađih seniora rezultatom 18.68 m. Pezer je tako nastavio niz uspješnih nastupa na međunarodnoj sceni, koje je ostvarivao kao mlađi junior i junior.

Bacač koplja Dejan Mileusnić osvojio je četvrto mjesto u kategoriji seniora rezultatom 80.40m, kojim je značajno popravio vlastiti državni rekord. Ovaj rezultat 23-godišnjeg člana AK Zenica svrstao je u evropsku elitu.

Nešto slabiji plasman od očekivanog ostvario je Kemal Mešić (AK Sarajevo). Njegov najbolji hitac od 19.51m bio je, u jakoj konkurenciji 24 takmičara, dovoljan samo za sedmo mjesto.

Vanja Spaić, mlada bacačica koplja iz Trebinja nije uspjela popraviti najbolji lični rezultat, što je i bio njen cilj na ovom takmičenju. Bacila je, za nju skromnih, 42.16m i zauzela posljednje, 17.mjesto, u kategoriji seniorki.