Olimpijske igre
0

Pejčić donijela prvu hrvatsku medalju u Pekingu

FENA
Hrvatska streljačica Snježana Pejčić osvojila je broncu u prvoj disciplini Olimpijskih igara u Pekingu - zračnoj pušci na 10 metara, te ušla u povijest kao prva hrvatska sportašica koja je osvojila odličje na Ljetnim OI.

"Mi smo mali sport i nitko od medija nas nije svrstavao kao one koji mogu do medalje, ma ni blizu. Iskreno, i ja sam šokirana, pogotovu što sam se tresla od treme od početka dokraja osnovnog meča. Kvalifikacije sam odradila kao treća, a bilo mi je puno lakše u finalu i uspjelo mi je doći do medalje. Uvijek sam smatrala idolima sve sportaše sa olimpijskom medaljom, a sada sam ja jedna od njih", kazala je Pejčić, koju su u Hrvatskoj kući dočekali sa cvijećem predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, te član MOO-a Antun Vrdoljak.

Pejčić je u osnovnom meču kvalifikacija pogodila 399 krugova što joj izjednačenje osobnog i državnog rekorda, a od četiri serije u tri je imala maksimalnih 100, a samo u prvoj 99 krugova. U finalu je Riječanka ostala mirna, sa pogođenih 101.9 krugova osigurala je broncu, jer je četvrtoplasirana Amerikanka Jamie Beyerle bolje pucala u finalu, ali je imala dva pogođena kruga manje u osnovnom meču.