Maksimalan učinak
108

Pehlivanović slavio na tri završna Mastersa i potvrdio da je najbolji igrač bilijara u BiH

H. H.
Pehlivanović je peti put zaredom najbolji u državi (Foto:Facebook)
Pehlivanović je peti put zaredom najbolji u državi (Foto:Facebook)
Sanjin Pehlivanović još jednom je potvrdio da je najbolji igrač bilijara u Bosni i Hercegovini. Osvojio je i treći završni Masters i tako ostvario maksimalan učinak, pobijedio je na sva tri završna Mastersa.

Posljednji turnir igrao se u Sarajevu, u prostorijama SBK Predator, a igrala se disciplina „10“. Pehlivanović je u finalu savladao klupskog kolegu iz Predatora, Ajdina Piknjača, 8:6.

U polufinalu šampion je bio bolji od Nemanje Mičića, 8:2, dok je Piknjač pobijedio Mirzu Pozderca, 8:1. Sanjin će tako peti put zaredom biti igrač godine u bilijaru. Završne Masterse igrala su 32 najbolja igrača iz čitave Bosne i Hercegovine, a prvih osam osiguralo je nastup na svim turnirima Balkan Toura, gdje će odmjeriti snage s najboljim igračima Balkana.

Pehlivanović je osvojio 1650 bodova, Mičić 1380, Piknjač 1180, Mihić 1170, a slijede Vanja Kovačević 1120, Alen Muratović 1040, Mirza Pozderac 1020, Slaven Kozarić 1000…

"S ponosom mogu reći da su završni Mastersi bili najjači od osnivanja Saveza, prije 12 godina. Najpozitivnije iznenađenje je Mičić, te povratnici na bilijarsku scenu Mihić i Muratović. I pored epidemije koronavirusa, sva tri turnira, u Banja Luci, Cazinu i Sarajevu su organizovana vrhunski", rekao je predsjednik Bilijar Saveza BiH, Senad Pehlivanović.