Evropska liga
2

Partizan poražen u Češkoj, Pirova pobjeda Napolija

Piše: K. H.
Ekipe Atletico Madrida, Dinamo Kijeva, Lazija, Plzena, Leipziga, Sportinga, Lyona i Zenita osigurale su prolazak u osminu finala Evropske lige.

Ekipa Partizana nakon remija u prvom meču protiv Plzena doživjela je poraz u Češkoj rezultatom 2:0. Crno-beli su bili ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu, a onda u 67. minuti pogotkom Krmencika domaći stižu u vodstvo.

Konačnih 2:0 postavio je Cermak u 94. minuti kada je iskoristio veliku grešku golmana Stojkovića.

Nakon poraza u prvom meču, Lazio je sjajnom igrom u uzvratu savladao Steauu iz Bukurešta rezultatom 5:1. Domaći su već u sedmoj minuti stigli u prednost, a asistenciju Senada Lulića u pogodak je pretvorio Immobile.

Isti igrač do poluvremena je postigao još jedan pogodak, a jedan je dodao i Bastos za vodstvo od 3:0. Pitanje putnika u osminu finala odlučio je Anderson pogotkom u 51. minuti, a u 71. napadač nebesko-plavih Ciro Immobile kompletirao je hat-trick. Konačnih 5:1 postavio je Gnohere u 82. minuti.

Atletico Madrid je sjajnim pogotkom Kevina Gameria slavio u uzvatnom meču protiv Kopenhagena rezultatom 1:0, a pobjedu je upisao i Lyon koji je savladao Villarreal rezultatom 1:0.

Zenit je na svom terenu nakon poraza u prvom susretu od Celtica slavio s 3:0, što mu je bilo dovoljno za prolazak dalje, a portugalski Sporting remijem rezultatom 3:3 također se plasirao u osminu finala. U prvom meču Sporting je savladao Astanu rezultatom 3:1.

Dinamo iz Kijeva na svom terenu odbranio je prednost iz prvog meča, a oni su nakon 1:1 iz Atine odigrali susret bez pogodaka na svom terenu što im je bilo dovoljno za prolazak. U redovima gostiju nije bilo Ognjena Vranješa zbog žutih kartona.

Ekipa Napolija ostvarila je pirovu pobjedu u uzvratnom meču u Njemačkoj protiv Leipziga, a ekipa Mauruzija Sarrija slavila je rezultatom 2:0. U prvom meču njemački tim slavio je s 3:1, pa će zbog gola više u gostima oni biti putnici u osminu finala. Pogotke za pobjedu Napolija postigli su Zielinski i Insigne.