|

Parastonoteniser Haris Eminović osvojio zlatnu medalju na Svjetskom kupu

Parastonoteniser Haris Eminović osvojio zlatnu medalju na Svjetskom kupu
1.162
D. B.
15.10.2019. u 14:07
2
komentara
1,1k

dijeljenja
Parastonoteniser Haris Eminović osvojio zlatnu medalju na Svjetskom kupu
Svjetski kup za parastonotenisere je održan u Pajulahtiju u Finskoj od 09. 14.10. oktobra, a BiH je prvi put u historiji imala svoje predstavnike od kojih je jedan osvojio zlatnu medalju.
Na turniru Para Finland Openu je učestvovalo 170 takmičara iz 33 države. a predstavnike je imala i BiH. Našu državu su predstavljali više nego uspješno Haris Eminović i njegov trener Jovica Šormaz, članovi STKI "Vrbas," iz Banje Luke osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje, prve u historiji naše zemlje.

Eminović je svoj raskošni talent predstavio svjetskoj sportskoj javnosti na pravi način. Primarni cilj je bio da odradi klasifikaciju i da dobije kategoriju, a dobio je kategoriju K-6. Prva dva dana održano je takmičenje u pojedinačnoj kategoriji, Haris je odigrao odlično i zauzeo odlično 9. mjesto, dok je u ekipnom dijelu ostvario svoje snove osvajanjem svjetske zlatne medalje.

"Predstavnici ITTF PTT su bili oduševljeni i zaželjeli su nam da nas viđaju na svim svjetskim para open takmičenjima i naravno na Olimpijadi u Tokiju 2020. Zadovoljni smo našim nastupom, trudit ćemo se da nastavimo s dobrim rezultatima. Zahvaljujemo se POK BiH, našem predsjedniku Sabahudinu Delaliću i Osmanu Handžiću koji su nam obezbjedili da odemo na Svjetski kup u Finsku", saopćeno je iz STKI Vrbas.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...