sport
0

Paraolimpijska reprezentacija BiH nastupa na OI-ju u Atini

NINA
U glavnom gradu Grčke Atini od 17. do 29. septembra 2004. održat će se Paraolimpijske igre na kojima će sudjelovati i naš paraolimpijski tim.

Otvaranje Paraolimpijskih igara je planirano za 17. septembar kada će zastavu naše zemlje nositi kapiten zlatnih bh. odbojkaša Sabahudin Delalić, dok će posljednjeg dana paraolimpijade u Atini na zatvaranju zastavu nositi reprezentativac u sjedećoj odbojci Ismet Godinjak.

Delegacija BiH broji ukupno 24 člana, a tim čine predstavnici naše zemlje u sjedećoj odbojci, te po jedan atletičar, biciklist i plivač, kao i treneri i osoblje Paraolimpijskog odbora BiH.

U Olimpijskom selu u Atini zastavu naše zemlje na jarbol će podići plivač Admir Ahmedhodžić, najmlađi u našoj paraolimpijskoj reprezentaciji.

“Ovo takmičenje je veliki doprinos resocijalizaciji invalida, a zahvaljujući ovim ljudima naša zemlje je postala prepoznatljiva u svijetu. Ovo nije alternativni sport i rezultati koji naši sportaši postižu su vrhunski u svijetu”, kazao je Demir poželjevši mnogo uspjeha našim takmičarima.

Jedina medalja koja nedostaje ovoj sjajnoj generaciji ljudi i sportaša jest zlatna medalja s paraolimpijade, i takmičenje u Atini će biti jedinstvena prilika da ovaj tim upotpuni svoju kolekciju zlatnih medalja i osvoji sve što se može osvojiti u ovom sportu.