Ide na turnir u Egipat
27

Paraolimpijac u stonom tenisu Haris Eminović sanja plasman na Igre u Tokio

E. B.
Haris Eminović (desno)
Bosna i Hercegovina u svakoj grani sporta ima barem jednog vrhunskog takmičara, pa tako i u stonom tenisu za paraolimpijce.

Njegovo ime je Haris Eminović (18), koji se već istakao na nekoliko međunarodnih turnira. Ovaj stonoteniser iz Banje Luke nedavno je osvojio zlato na ekipnom takmičenju Svjetskog kupa u Finskoj, a već sada je počeo pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju ove godine.

Prvi u nizu turnira Haris bi trebao odigrati u Egiptu gdje će nastupiti na Svjetskom kupu u Alexandriji od 30. januara do 5. februara.

"Dobili smo veliku podršku od Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine koji je stao iza nas i omogućio nam odlazak na ovaj turnir, te im se ovom prilikom i zahvaljujemo", kaže trener mladog Eminovića Jovica Šormaz.

Haris je, kako nam je priznao, itekako uzbuđen zbog činjenice da će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na jednom jakom međunarodnom turniru, odakle se želi vratiti sa što boljim rezultatom, te se približiti ispunjavanju norme za Paraolimpijske igre u Tokiju.

"Pripreme teku dobro, radimo i treniramo mnogo i nadamo se dobrom rezultatu. Uz trenera, jako puno mi pomaže i profesor Mihajlo Samardžija, kao kondicioni trener, te fizioterapeut i maser Mladen Brnić, koji sa mnom radi na oporavku poslije treninga i nastupa, što je za mene izuzetno bitno. U Egiptu me očekuje zaista naporan raspored i žestoka konkurencija, s obzirom na to da dolaze najbolji igrači iz cijelog svijeta. Svi imamo istu želju - ostvariti normu za Olimpijske igre u Tokiju i zato će svaki poen biti jako bitan, a ja se zaista nadam da ću uspjeti ostvariti nekoliko pobjeda i pokazati da nisam slučajno bio u izboru za najboljeg sportistu BiH", kaže nam Eminović.