Boks
0

Pacquiao protiv Mosleyja 7. maja u Las Vegasu

Totalsport
Manny Pacquiao (Foto: AP)
Manny Pacquiao (Foto: AP)
Filipinski 32-godišnji bokser Manny Pacquiao branit će svoju WBO-titulu svjetskog prvaka u velterkategoriji protiv 39-godišnjeg Amerikanca Shanea Mosleyja 7. maja u Las Vegasu.

Objavio je to američki agent Filipinca Bob Arum.

"Mosley je vrlo opasan, iskusan i rafiniran borac. Bit će to veoma interesantna borba", rekao je Arum.

Pacquiao je u karijeri u profesionalnom ringu ostvario 52 pobjede uz tri poraza i dva remija, a Mosley 46 pobjeda uz šest poraza i jedan remi. Filipinac je trenutno bez premca najpopularniji i najatraktivniji bokser na svijetu kroz sve težinske kategorije.

Njegova je želja i dalje, potvrdio je to i Arum, boksati protiv 33-godišnjeg Amerikanca Floyda Mayweathera juniora, koji trenutno ima previše problema s američkim pravosuđem.

"Mayweather zauzima prvo mjesto na listi naših želja. Mora nam samo dati znak da može boksati s obzirom na probleme koje ima sa zakonom. Čekali smo ga da se javi, ali nismo dočekali", izazivački je sunarodnjaku poručio Arum.

Suočen je Mayweather inače s dvjema sudskim tužbama za fizičko zlostavljanje: jednu je pokrenula njegova nevjenčana supruga i majke njegove dvoje djece, a drugu anonimni prodavač karata na parkiralištu kojeg je bokser, nakon što su se posvađali, navodno nokautirao.