{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove godine turnir će biti otvorenog tipa

S
27.4.2010. u 13:23
0
0
Ove godine turnir će biti otvorenog tipa
0
Ove godine turnir će biti otvorenog tipa
U Sarajevu je održana press konferencija povodom predstojećeg 40. međunarodog Šahovskog turnira "Bosna 2010" , koji će biti održan od 5. do 14 maja ove godine u sali Doma mladih.
Na press konferenciji su prisustvovali: Mustafa Mujezinović, predsjednik Organizacionog Odbora, Nusret Čaušević, predsjednik Šahovskog kluba "Bosna", Nijaz Skenderagić, član Organizacionog Odbora šahovskog turnira, Mirza Miralem, glavni sudija turnira i Nermina Aziraj, zamjenica direktora turnira .

Predsjednik Šahovskog kluba "Bosna" gospodin Nusret Čaušević govorio je o prednostima ovog turnira, koji će doprinjeti popularizaciji šaha među mladima, ali i unaprijediti privredu Kantona Sarajevo, desetodnevnim boravkom učesnika, ali i posjetitelja turnira.

"Naš cilj je da budemo među tri najbolja svjetska turnira, te da naša omladina gleda svjetske velemajstore, šah i da se zainteresira za ovaj sport", kazala je na današnjoj konferenciji za medije zamjenica direktora turnira Nermina Aziraj.

Predstojeći 40. Međunarodni šahovski turnir "Bosna 2010", razlikovat će se od predhodnih turnira koji su bili zatvorenog tipa, koncept je drugačiji, naime radi se o Open turniru koji će između ostalog otvoriti mogućnost učešća velikog broja, što velemajstora tako i amatera (ljubitelja šaha) iz susjednih zemalja, ali i čitavog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: