sport
0

Otvoreno prvenstvo u raftingu "Neretva R - 6"

FENA
Otvoreno državno prvenstvo u raftingu "Neretva R - 6", koje će se održati na Neretvi, 26. i 27. 5. 2007. godine, okupiće preko 30 ekipa i 200 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Takmičenje je kvalifikacionog karaktera za prvenstvo Rafting lige BiH i Svjetsko prvenstvo u raftingu, koje se održava u julu 2007. godine, u Južnoj Koreji, rekao je za FENU Samir Krivić, direktor prvenstva «Neretva R – 6».

Svečano otvaranje ove značajne manifestacije obaviće se u Konjicu, na SRC "Partizanovo", 25.5.u 19 sati, a od takmičenja, prvo startuje sprint 26. 5., od 9 do 13 sati, na lokalitetu Bukovica, kod Glavatičeva. Takmičenje u disciplini slalom, obaviće se istog dana od 15 do 18 sati, na ušću rijeke Bijele u Neretvu, dok je spust na redu 27. 5. od 9 do 16 sati, na relaciji Džajići – Stari pazar, gdje će se u17 sati proglasiti pobjednici, dodijeliti priznanja i izvršiti zatvaranje prvenstva.

Takmičenja se odvijaju na dijelovima Neretve gdje se obavlja i turistički rafting, a koji zadovoljavaju sve propisane svjetske propozicije. Na takmičenju se očekuje dolazak više hiljada posjetilaca i mnogo visokih zvanica iz zemalja okruženja, te iz Češke, Austrije i Italije.

Smještaj takmičara i gostiju predviđen je na Boračkom jezeru, koje sa Neretvom definitivno postaje nezaobilazna svjetska rafting – destinacija.

Organizator otvorenog prvenstva "Neretva R – 6" je Udruženje rafting klubova – "Konjic", a predsjednik organizacionog odbora je načelnik općine Emir Bubalo.