Bihać
0

Otvoreno državno Prvenstvo za invalide u kuglanju

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju općine Bihać, u dvorani „Luke“ otvoreno je državno Prvenstvo za invalide u kuglanju, u kojem pored domaćina, učestvuju ekipe iz Sarajeva, Jajca i Tuzle.

Učesnike je uime Saveza pozdravio predsjednik Nihad Sendić, kazavši da je ovo jedno od onih takmičenja, koja ne samo da okupljaju osobe sa invaliditetom, već potvrđuju i potrebu unapređenja sportskih aktivnosti ove populacije.

Ispred Kantonalnog saveza, učesnicima i gostima obratio se predsjednik Mirsad Nuhanović naglasivši da imaju podršku kantonalnih, ali i općinskih organa vlasti. I ovo takmičenje prilika je da invalidi mogu pokazati da su ravnopravni sportisti i odgovorni građani, dodao je.

Uime načelnika Općine Bihać, sportiste je pozdravio poslanik SDP-a u Skupštini USK-a Albin Muslić podsjetivši na važnost sporta, a posebno učešće osoba sa invaliditetom u sportskim takmičenjima, što Općina uvijek podržava u skladu sa svojim mogućnostima.

Njihovi sportski uspjesi i takmičenja imaju istu važnost kao i sve druge sportske discipline, dodao je Muslić, te je simboličnim bacanjem prve kugle proglasio prvenstvo otvorenim.