{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoreno državno Prvenstvo za invalide u kuglanju

F
25.10.2010. u 17:43
0
0
Otvoreno državno Prvenstvo za invalide u kuglanju
0
Otvoreno državno Prvenstvo za invalide u kuglanju
Foto: Ilustracija
U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju općine Bihać, u dvorani „Luke“ otvoreno je državno Prvenstvo za invalide u kuglanju, u kojem pored domaćina, učestvuju ekipe iz Sarajeva, Jajca i Tuzle.
Učesnike je uime Saveza pozdravio predsjednik Nihad Sendić, kazavši da je ovo jedno od onih takmičenja, koja ne samo da okupljaju osobe sa invaliditetom, već potvrđuju i potrebu unapređenja sportskih aktivnosti ove populacije.

Ispred Kantonalnog saveza, učesnicima i gostima obratio se predsjednik Mirsad Nuhanović naglasivši da imaju podršku kantonalnih, ali i općinskih organa vlasti. I ovo takmičenje prilika je da invalidi mogu pokazati da su ravnopravni sportisti i odgovorni građani, dodao je.

Uime načelnika Općine Bihać, sportiste je pozdravio poslanik SDP-a u Skupštini USK-a Albin Muslić podsjetivši na važnost sporta, a posebno učešće osoba sa invaliditetom u sportskim takmičenjima, što Općina uvijek podržava u skladu sa svojim mogućnostima.

Njihovi sportski uspjesi i takmičenja imaju istu važnost kao i sve druge sportske discipline, dodao je Muslić, te je simboličnim bacanjem prve kugle proglasio prvenstvo otvorenim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: