Poseban događaj
2

Otvorene Sportske igre Oaze: Odlični rezultati, pozitivna energija i sjajno druženje

L. K.
Ponedjeljak Evropskog sedmice sporta protekao je u znaku inkluzivnog angažmana Udruženja Oaza koje organizira manifestaciju pod nazivom Sportske igre Oaze.

Sportske igre Oaze okupljaju osobe sa intelektualnim poteškoćama dajući im novu dimenziju života kroz sport i druženje. Jučer je održano prvo takmičenje u nogometu i, kako kažu organizatori, takmičenja su protekla uz odlične rezultate, pozitivnu energiju i dobro druženje.

U Posušju je u organizaciji TKD poskok organizirana još jedna prezentacija i otvoreni trening taekwondo-a. U sportskoj dvorani OŠ Ivana Mažuranića pred prepunim gledalištem predstavljen ovaj iznimno popularni borilački sport a publika je atraktivne poteze članova Poskoka nagrađivala gromoglasnim aplauzom.

Za danas je planiran još jedan otvoreni trening taekwondo-a u O.Š. Kočerin a prisustvovaće mu i najbolji BiH olimpijac, europski prvak u taekwondo-u Nedžad Husić kao ambasador Europskog tjedna sporta. Sportske igre Oaze se nastavljaju a na programu su atletika i košarka.