sport
0

Otvorene akademske i sportske igre u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Akademske i sportske igre studenata iz sedam zemalja regije počele su svečanim otvaranjem održanim 11. marta 2009. godine

Jubilarna 5. ekonomijada započela je svečanim otvorenjem na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 11. marta 2009. godine. Idejni tvorac i jedan od organizatora projekta Vedran Zametica ovom prilikom se obratio učesnicima, te im predstavio plan i program, te sve aktivnosti predviđene u sklopu pet nezaboravnih dana koje ih čeka. Nakon toga, prof. dr Rabija Somun-Kapetanović, Prodekan za studentska pitanja i mobilnost studenata obratila se učesnicima ispred Fakulteta i oficijelno proglasila 5. ekonomijadu otvorenom. Nakon toga, svi učesnici su pozvani u Slogu na Welcome party.

U četvrtak, 12. 03. 2009. godine u sklopu prvog dana u Hotelu Saraj otvoren je Akademski program. Prof. dr Kasim Tatić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu je održao uvodno predavanje, a studentima su podijeljeni njihovi zadaci. U isto vrijeme, u Skenderiji i FIS-u održane su prve utakmice u košarci, odbojci i fudbalu.

Košarka: Ekonomski fakultet u Sarajevu i Ekonomski fakultet Zenica dijele vodeđu poziciju sa po šest 6 osvojenih bodova nakon četiri održana kola. Odbojka: Odbojkašice EF Zenica, EF Sarajevo i EF Rijeka su nakon prvog dana osvojile isti broj bodova – 3.

Fudbal: Nakon dva kola, u sklopu grupe ''A'', prvi je Ekonomski fakultet Rijeka sa 6 osvojenih bodova. Prate ga izjednačeni EFMO i EFZE sa po 3 boda. Nakon prvog kola, u grupi ''B'', Ekonomski fakultet u Sarajevu i Ekonomski fakultet Pula vode sa po 3 boda.