sport
0

Otvoren treći Međunarodni plivački miting u Banjoj Luci

SRNA
U Banjoj Luci je danas počeo treći Međunarodni plivački miting "Aquana Swim 2013." na kojem se okupilo više od 350 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Ovu sportsku manifestaciju, organizovanu povodom trećeg rođendana Gradskog olimpijskog bazena, otvorila je zamjenik gradonačelnika Banja Luke Jasna Brkić.

Brkić je napomenula da je Banja Luka grad sporta i da su najbolji i najtalentovaniji sportisti u prošloj godini bili plivači za koje je rekla da su budućnost sporta u tom gradu.

"Kroz ovaj prekrasni sportski objekat prošlo je 100.000 plivača i vaterpolista i 50.000 rekreativaca, a mnoga djeca iz osnovnih škola prošla su besplatnu školu plivanja u okviru projekta Aquane, što je neprocjenjivo", istakla je Brkić.

Ona je istakla da odlične uslove za treniranje u ovom bazenu potvrđuju gostovanja vrhunskih plivača i vaterpolista iz regiona koji su se tu pripremali za takmičenja.

Grad će, kako je navela Brkić, podržati razvoj plivačkog i vaterpolo sporta i pratiti realizaciju budžeta. Prema njenim riječima, ako uslovi dozvole moguće je napraviti rebalans i omogućiti dodatna sredstva za rad Gradskog olimpijskog bazena.

Direktor Aquane Rajko Radovanović rekao je da ovaj bazen nije ništa izgubio od svoje ljepote i funkcionalnosti ni poslije tri godine, što su potvrdili i brojni plivački i vaterpolo asovi koji su se pripremali na njemu.

"Olimpijski bazeni se obično prvih godina zapuste, jer su komplikovani i skupi za održavanje. Nama se to nije desilo i ponosni smo na tu činjenicu", dodao je Radovanović.