{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrivene maskote Olimpijskih igara u Riju 2016. godine

F
24.11.2014. u 13:08
0
2
Otkrivene maskote Olimpijskih igara u Riju 2016. godine
0
Otkrivene maskote Olimpijskih igara u Riju 2016. godine
Organizacioni komitet Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine otkrio je izgled maskota za najveću planetarnu sportsku smotru.
U saopštenju se ističe da maskote predstavljaju floru i faunu Brazila, tačnije više životinja i biljaka iz Brazila, a ne neku pojedinačno. Žuta boja je izabrana za Olimpijske igre, a plavo-zelena za Paraolimpijske igre, prenosi B92.

Zvanično predstavljanje maskota uslijedilo je nakon zanimljivih aktivnosti u Riju i pojavljivanja maskota prethodnih Igara širom tog grada.

Na zvaničnom sajtu igara mogu da se pronađu priče o maskotama, koje uključuju i njihove moći, zanimanja, odakle potiču i njihove ciljeve.

"Maskota za Paraolimpijske igre je magično biće, stvoreno fuzijom svih biljaka u brazilskim šumama, koje je rođeno eksplozijom sreće kada smo saznali da igre dolaze u Rio 2. oktobra 2009. godine", stoji na sajtu i dodaje se da je maskota za Olimpijske igre predstavlja mješavinu svih brazilskih životinja.

Nijedna od dvije maskote trenutno nema ime, ali je organizovano glasanje, u kojem će svi oni koji žele moći da izaberu jedno od tri ponuđena imena. Za maskotu Olimpijskih igara ponuđena su imena Oba, Eba i Tiba Tuke, a za Paraolimpijske igre Eskvindim, Vinicijus i Tom. Glasanje je moguće do 14. decembra na zvaničnom sajtu Igara.

Olimpijske igre u Rio de Janeiru su na programu od 5. do 21. augusta 2016. godine, dok će Paraolimpijske igre trajati od 7. do 18. septembra.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: