|

Otkrivene maskote Olimpijskih igara u Riju 2016. godine

Otkrivene maskote Olimpijskih igara u Riju 2016. godine
0
F
FENA
24.11.2014. u 13:08
2
komentara
0

dijeljenja
Otkrivene maskote Olimpijskih igara u Riju 2016. godine
Organizacioni komitet Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine otkrio je izgled maskota za najveću planetarnu sportsku smotru.
U saopštenju se ističe da maskote predstavljaju floru i faunu Brazila, tačnije više životinja i biljaka iz Brazila, a ne neku pojedinačno. Žuta boja je izabrana za Olimpijske igre, a plavo-zelena za Paraolimpijske igre, prenosi B92.

Zvanično predstavljanje maskota uslijedilo je nakon zanimljivih aktivnosti u Riju i pojavljivanja maskota prethodnih Igara širom tog grada.

Na zvaničnom sajtu igara mogu da se pronađu priče o maskotama, koje uključuju i njihove moći, zanimanja, odakle potiču i njihove ciljeve.

"Maskota za Paraolimpijske igre je magično biće, stvoreno fuzijom svih biljaka u brazilskim šumama, koje je rođeno eksplozijom sreće kada smo saznali da igre dolaze u Rio 2. oktobra 2009. godine", stoji na sajtu i dodaje se da je maskota za Olimpijske igre predstavlja mješavinu svih brazilskih životinja.

Nijedna od dvije maskote trenutno nema ime, ali je organizovano glasanje, u kojem će svi oni koji žele moći da izaberu jedno od tri ponuđena imena. Za maskotu Olimpijskih igara ponuđena su imena Oba, Eba i Tiba Tuke, a za Paraolimpijske igre Eskvindim, Vinicijus i Tom. Glasanje je moguće do 14. decembra na zvaničnom sajtu Igara.

Olimpijske igre u Rio de Janeiru su na programu od 5. do 21. augusta 2016. godine, dok će Paraolimpijske igre trajati od 7. do 18. septembra.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...